برای اینکه بدانیم کفپوش اپوکسی چیست ابتدا باید با رزین اپوکسی آشنا شویم.
رزین اپوکسی از خانوادۀ رزینهای دوجزئی است که شامل «پایۀ رزینی» و «هاردنر» میباشد. این دو جزء باید به نسبت مشخص، بنا بر فرمولاسیون و کاربرد آن، با یکدیگر مخلوط شوند و سپس روی سطح یا قالب دلخواه استفاده شود. نمیخواهم وارد مباحث شیمی شوم. همینقدر که بتوانید دو جزء را از یکدیگر تشخیص دهید و اصول اولیۀ کار را یاد بگیرید، کفایت میکند.
فهرست مطالب
- 1 کفپوش اپوکسی به چه شکل اجرا میشود؟
- 2 ساختار تشکیل دهنده رزین های اپوکسی
- 3 کاربرد کفپوش اپوکسی چیست ؟
- 4 انواع کفپوش اپوکسی به لحاظ صنعتی
- 5 مزایای کفپوش اپوکسی چیست ؟
- 6 ضخامت کفپوش اپوکسی جهت سالن های صنعتی
- 7 مهم ترین شرایط اجرای اپوکسی کفپوش اپوکسی
- 8 چند نکته مهم در رابطه با نگهداری از کفپوش های اپوکسی
- 9 معایب کفپوش اپوکسی چیست ؟
- 10 کاربرد اپوکسی در ریخته گری صنعتی و کامپوزیت
- 11 کاربردهای فضایی اپوکسی
- 12 اپوکسی و زیست شناسی
- 13 اپوکسی و صنعت
- 14 فرموله کننده اپوکسی کیست؟
- 15 روش تغییر فرمولاسیون کفپوش اپوکسی چیست ؟
- 16 چرا فرمولاسیون اپوکسی را تغییر میدهند؟
- 17 کفپوش اپوکسی قیمت
- 18 چطور برای اجرای کفپوش اپوکسی مجری مناسب را پیدا کنیم؟
کفپوش اپوکسی به چه شکل اجرا میشود؟
ساختار تشکیل دهنده رزین های اپوکسی
کاربرد کفپوش اپوکسی چیست ؟
- کفپوش اپوکسی برای کف فضاهای صنعتی مانند کارخانجات و کارگاه ها.
- کفپوش اپوکسی انبارها
- فضاهای تجاری مانند فروشگاه ها، مجتمع های تجاری و مراکز خرید.
- پوشش کف خانه ها و منازل و به خصوص حمام، سرویس بهداشتی و استخر.
- کفپوش بیمارستان ها و درمانگاه ها.
- آرایشگاه ها و سالن های آرایشی.
- کفپوش اپوکسی سالن ورزشی
- کفپوش فرودگاه ها.
- کفپوش اپوکسی پارکینگ
انواع کفپوش اپوکسی به لحاظ صنعتی
کفپوش اپوکسی بیمارستانی چیست ؟
کفپوش اپوکسی پارکینگ
نوع خاصی از کفپوش که مقاومت بیشتری در برابر فشار در ترافیک بالا و رفت و آمد زیاد دارد بایستی اعمال شود. از ویژگی های مهم کفپوش اپوکسی برای پارکینگ می توان به مقاومت بالا در برابر سایش، ضربه، حرارت و مواد شیمیایی اشاره کرد. همچنین، این نوع کفپوش به دلیل سطح صاف و بدون درزی که دارد، به راحتی قابل تمیز شدن است و از این رو، به عنوان یک راه حل بهداشتی برای پوشش دادن به سطوح پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.با استفاده از کفپوش اپوکسی برای پوشش دادن به سطوح پارکینگ ها، می توان به راحتی زمان و هزینه های نگهداری و تعمیرات را کاهش داد. این نوع کفپوش، به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و خراشیدگی، به مدت طولانی مدت می تواند در برابر شرایط سخت و نامساعد محیطی مقاومت کند و در نتیجه، هزینه های نگهداری و تعمیرات را به حداقل می رساند.
مطالعه بیشتر : کفپوش اپوکسی سه بعدی |
کفپوش اپوکسی مقاوم در برابر خط و خش
کفپوش اپوکسی ضد الکتریسیته ساکن یا آنتی استاتیک
این نوع خاص اپوکسی جریان الکتریسیته را از خود عبور داده و مانع از تولید جرقه می شود لذا در انبار های مهمات و نگهداری مواد منفجره مناسب است. با توجه به اینکه کفپوش اپوکسی ضد الکتریسیته ساکن دارای خصوصیات ضد استاتیک است، می تواند به عنوان یک راه حل مناسب برای کنترل الکتریسیته ساکن در محیط هایی مانند ایستگاه های پالایشگاهی، اتاق های عملیاتی، انبارها و کارخانجات الکترونیکی استفاده شود. با استفاده از این نوع کفپوش، می توان به راحتی از خطراتی مانند آتش سوزی، خرابی تجهیزات الکترونیکی و حتی صدمات جسمی به کارکنان جلوگیری کرد.
کفپوش اپوکسی ورزشگاهی
این نوع کفپوش، با استفاده از موادی مانند رزین اپوکسی و رنگ های مختلف، به راحتی قابل اجرا و نصب است. کفپوش اپوکسی ورزشگاهی، علاوه بر اینکه دارای ظاهری زیبا و جذاب است، مقاومت بالایی نیز دارد و در برابر ضربه، خراش و حتی شوک های ورزشی مقاومت می کند.یکی از مزایای کفپوش ورزشگاهی، قابلیت شخصی سازی آن است. با استفاده از رنگ های مختلف و طرح های متنوع، می توان آن را به صورتی طراحی کرد که با موضوع ورزشگاه و فضای ورزشی سازگار باشد. همچنین، این کفپوش دارای خواص ضد لغزش است که باعث می شود ورزشکاران در حین انجام فعالیت های ورزشی، از لغزش و سقوط جلوگیری شود.
کفپوش اپوکسی ضد اسید
این نوع خاص کفپوش در برابر عوامل اسیدی و شیمیایی بسیار مقاوم است، لذا در کارخانجات مواد شیمیایی قابل کاربرد است. از مزایای کفپوش اپوکسی ضد اسید میتوان به مقاومت بالا در برابر سایش، ضربه و خوردگی، قابلیت شستشوی آسان، عدم جذب آب و مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی اشاره کرد. همچنین، این نوع کفپوش به دلیل صفحهی صاف و بدون درزی که دارد، به راحتی قابل تمیز شدن است و به همین دلیل در بسیاری از محیطهای صنعتی و تجاری که نیاز به شستشوی مکرر دارند، استفاده میشود.
کفپوش اپوکسی سه بعدی (کفپوش 3D)
مزایای کفپوش اپوکسی چیست ؟
یکی از مزایای کفپوش اپوکسی، مقاومت بالا در برابر شکستگی و سایش است. این نوع کفپوش، در برابر ضربه، فشار و حرارت نیز مقاومت بالایی دارد. همچنین، کفپوش اپوکسی به دلیل داشتن سطحی صاف و بدون درز، بسیار آسان در نگهداری و تمیزکاری است. در محیطهای صنعتی و تجاری، کفپوش اپوکسی به دلیل مقاومت بالا در برابر اسیدها، قلیاها و مواد شیمیایی دیگر، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، این نوع کفپوش، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب دارد و به همین دلیل در محیطهایی که با آب و رطوبت سر و کار دارند، بسیار مناسب است.
- این محصول به راحتی شسته می شود و قابلیت شستشو با تعداد دفعات بالا را دارد.
- به صورت کفپوش اپوکسی دو بعدی و سه بعدی قابل اجرا است.
- سطحی صاف، یکدست، براق در فضا ایجاد می کند و به طور قابل ملاحظه ای روشنایی فضا را افزایش می دهد.
- در شرایط محیطی مختلف دوام و استحکام بالایی دارد.
- قادر به تحمل ترافیک سنگین و مداوم است.
- چسبندگی بالایی دارد.
- در برابر اسید ها و باز ها مقاوم است.
- بدون نیاز به طرح و تجهیزات خاص قابلیت اجرای بسیار آسان دارد.
- در کف فضا یکپارچگی ایجاد می کند.
- در برابر حریق مقاوم است.
- در برابر نفوذ آب و نفت مقاوم است.
- یک سطح بدون درز ایجاد می کند که سالیان دراز قابل کاربری است.
- یک سطح مقاوم در برابر مواد شیمیایی ایجاد می کند لذا برای کارخانه های تولیدی مناسب است.
- نیاز به هیچ نگهداری و مراقبت خاصی ندارد.
- این محصول کفپوش ایمن و غیر سمی است و تا کنون هیچ گونه اثر مخربی از مواد شیمیایی موجود در آن دیده نشده است.
- عایق الکتریکی است.
- خاصیت ضد باکتریایی دارد.
- مقاومت کف های بتنی در برابر فرسایش و تخریب را افزایش می دهد.
- قابل ترمیم می باشد.
ضخامت کفپوش اپوکسی جهت سالن های صنعتی
ضخامت کفپوش اپوکسی برای سالن های صنعتی باید حداقل ۲ میلیمتر باشد. این ضخامت به دلیل مقاومت بالایی که اپوکسی دارد، برای جلوگیری از خراشیدگی و ساییدگی سطح کفپوش استفاده میشود. همچنین، این ضخامت به دلیل مقاومت بالای اپوکسی در برابر شوک و ضربه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برای اطمینان از کیفیت و ماندگاری کفپوش اپوکسی، بهتر است از تولیدکنندگان معتبر و مجرب در این زمینه استفاده شود.
- کفپوش گردگیر به ضخامت ۱ میلیمتر، این نوع کفپوش جهت جلوگیری از گرد و غبار بتون بکار می رود.
- کفپوش یکپارچه به ضخامت ۳ میلیمتر به صورت صاف دارای مقاومت بالای سایشی و مقاوم در برابر خوردگی، فرسایش و نفوذ روغن، چربی و آب به جسم بتون – ایجاد سهولت در شستشو و امکان دکوراتیو بودن کف. (کفپوش فوق در انواع صنایع از خودرو سازی، داروسازی، صنایع غذایی، صنایع بهداشتی، چاپخانه ای و … کاربرد دارد.)
- کفپوش به ضخامت ۳ میلیمتر به صورت معوج (اصطلاحاً پوست پرتقالی) که علاوه بر داشتن خصوصیات روکش صاف از لغزش افراد و ماشین آلات در محیط های خیس و چرب جلوگیری می نماید.
- کفپوش نیمه زبر و زبر، کفپوش فوق در ضخامت های بالاتر از ۴ میلیمتر اجرا می گردد. روکش فوق دارای مقاومت مکانیکی بالایی می باشد و عدم خش پذیری از دیگر خصوصیات آن می باشد.
- کفپوش ورزشی که معمولاً از اپوکسی انعطاف پذیر در آن استفاده می شود.
- کفپوش آنتی استاتیک که اصطلاحاً ضد جرقه نامیده می شود (مورد مصرف آن در انبارهای مهمات، سالن های مخابرات، اطاق های کامپیوترف اطاق عمل بیمارستان ها می باشد.)
- بتون اپوکسی (گروت اپوکسی) که به ضخامت تقریبی ۲۰ میلیمتر اجرا می گردد و در برابر ضربه های شدید کاملاً مقاوم است.
مهم ترین شرایط اجرای اپوکسی کفپوش اپوکسی
بستر زیرین کفپوش چیست ؟ از چه جنسی باید باشد؟ دقت کنید بستر کفپوش رزین باید تمیز و خشک بوده و عاری از هر گونه پوشش غیر از اپوکسی، درزگیر، روغن، گریس و سایر آلودگیها باشد.
- برای اجرای کفپوش اپوکسی بر روی بتن جدید باید حداقل 28 روز زمان برای خشک شدن کامل بتن در نظر گرفته شود.
- هر گونه روغن یا سایر مواد شیمیایی باید از روی سطح پاک شده و خنثی گردد.
- قسمت های سست روی سطح بستر باید از بین بروند.
- دمای بستر و محیط باید بین 18 تا 30 درجه سانتیگراد باشد.
چند نکته مهم در رابطه با نگهداری از کفپوش های اپوکسی
- نظافت منظم توسط آب گرم و فرچه نرم به ویژه در قسمت های پر رفت و آمد.
- ممانعت از برخورد اشیا نوک تیز با سطح کفپوش اپوکسی.
- پاک کردن سریع مواد نشت شده روی کفپوش.
- پاک کردن سریع اثرات حاصل از روغن و چربی توسط محلول های شوینده با خاصیت بازی.
- درجه نظافت مناطقی که در معرض آلودگی های شیمیایی قرار دارند بیشتر باشد.
- چنانچه سطح کفپوش اپوکسی دارای پروفایل بافت دار میباشد از برس جهت نظافت استفاده کنید.
- آب زیاد و داغ و استفاده زیاد حلال مخرب کفپوش اپوکسی می باشد.
- استفاده از پدهای اسکرابر با لایه نهایی بافت دار و مواد پاک کننده شیمیایی بر پایه ی فنل نیز منجر به واپاشی کفپوش های رزینی میشود.
معایب کفپوش اپوکسی چیست ؟
کفپوش اپوکسی دارای معایبی است که باید در نظر گرفته شود. یکی از این موارد، هزینه بالای نصب آن است. نسبت به سایر روشهای کفپوشی، نصب کفپوش اپوکسی هزینه بیشتری دارد. همچنین، نیاز به تخصص و تجربه برای نصب آن وجود دارد.در مواقعی که کفپوش اپوکسی با دمای بالا در تماس باشد، ممکن است از شکستگی و ترک خوردن رنگ آن روی کفپوش صورت بگیرد. همچنین، اگر کفپوش اپوکسی در مواجه با آب قرار گیرد، ممکن است لایههای آن جدا شوند و باعث آسیب به کفپوش شود.در نهایت، کفپوش اپوکسی دارای ظاهری صاف و بدون درز است، اما این ممکن است در برخی موارد باعث لغزندگی شود. بنابراین، برای کاربردهایی که نیاز به ضربهپذیری و ضد لغزش دارند، کفپوش اپوکسی گزینه مناسبی نیست.
کاربرد اپوکسی در ریخته گری صنعتی و کامپوزیت
سیستم های اپوکسی در شکل دهی صنعتی برای تولید قالب ها، قالب های الگو (master models) ، ورقه ها، ریخته گری، تجهیزات و دیگر وسایل صنعتی استفاده می شوند. “شکل دهی پلاستیک” جایگزین فلز، چوب و دیگر مواد سنتی می شود و بطور کلی کارایی را افزایش می دهد و یا هزینه کلی را کاهش می دهد یا زمان انتظار را برای بسیاری از فرایندهای صنعتی کوتاه می نماید.
اپوکسی ها همچنین در تولید فایبرگلاس یا قطعات کمپوزیت استفاده می شوند. انها از رزینهای پلی استر و رزینهای وینل استر گرانتر هستند ولی معمولا قطعات کمپوزیت قوی تر و مقاوم تر به دما تولید می نمایند.
کاربردهای فضایی اپوکسی
در صنعت فضایی، اپوکسی بعنوان ماده ماتریس ساختمانی استفاده می شود و سپس با فیبر تقویت می شود. معمولی ترین فیبرها شامل شیشه، کربن و کولار (Kevlar ) است. اپوکسی ها همچنین بعنوان چسب ساختمانی استفاده می شوند. موادی مانند چوب و دیگر موادی که از فناوری کمی برخوردارند با رزین های اپوکسی چسبانده می شود.
اپوکسی و زیست شناسی
اپوکسی ها قابل حل در اب مانند دورکوپان Durcupan معمولا برای قرار دادن نمونه های میکروسکپی در پلاستیک، برای برش عرضی با میکروتوم و سپس تصویربرداری، استفاده می شود.
اپوکسی و صنعت
در سال 2016 صنعت اپوکسی بالغ بر ۵ میلیارد در امریکای شمالی و حدود ۱۵ میلیارد دلار امریکا در جهان بوده است. بازار چین سریعا رشد نموده است و بیش از ۳۰% بازار جهانی را تشکیل می دهد.
فرموله کننده اپوکسی کیست؟
تولید کننده گان اپوکسی که در بالا ذکر شد معمولا اپوکسی رزینها را به شکل قابل استفاده به مصرف کنندکان نهایی نمی فروشند، بنابراین گروه دیگری از شرکتها هستند که مواد خام اپوکسی رزین را از تولید کنندگان عمده می خرند و سپس سیستم های اپوکسی را مخلوط (ترکیب می نمایند، تغییر میدهند) می کنند. این شرکتها فرموله کننده نامیده می شوند.
روش تغییر فرمولاسیون کفپوش اپوکسی چیست ؟
بیشتر سیستم های اپوکسی فروخته شده توسط این فرموله کننده ها تولید می شوند و آنها ۶۰% ارزش دلاری بازار اپوکسی را تشکیل می دهند. صدها روش وجود دارد که فرموله کنندها می توانند اپوکسی ها را تغییر دهند:
– با اضافه کردن پرکنندهای معدنی (تالک، سیلیکا، الومین و غیره)
-با اضافه کردن انعطاف دهندها
-با اصافخ کردن کاهنده کاهنده ی ویسکوزیته (غلظت)
-رنگ کنندها، حجم دهندها، تسریع کنندها، تقویت کنندهای چسب و غیره
چرا فرمولاسیون اپوکسی را تغییر میدهند؟
این تغییرات برای کاهش هزینه، برای بهبود عملکرد و بهبود آسانی فرایند کردن انجام می شوند. در نتیجه یک فرموله کننده هزاران نوع فرمول مختلف را می فروشد که هر کدام برای نیاز خاصی یا یازار خاصی ایجاد شده اند.
کفپوش اپوکسی قیمت
- متراژ مکان مورد اجرا
- شرایط محل اجرای کفپوش
- جنس و کیفیت فعلی سطح
- نوع زیرسازی اجرایی
- ضخامت پوشش اجرایی
چطور برای اجرای کفپوش اپوکسی مجری مناسب را پیدا کنیم؟
تا اینجا دیدیم کفپوش اپوکسی چیست و به چه شکلی اجرا میشود. به این نکته دقت داشته باشید که اجرای کفپوش اپوکسی نیازمند اشراف به تکنیک هایی است که عدم رعایت آن میتواند علی رغم استفاده از متریال مرغوب، نتایج نامطلوبی را متوجه پروژه کفپوش اپوکسی نمایند.
از نکات بسیار مهم در پروژه اجرای کفپوش اپوکسی میتوان به آماده سازی سطح، استفاده از متریال مرغوب، منابع انسانی با تجربه و آموزش دیده، و توجه به تجربه مجری کفپوش در پروژه های کوچک و بزرگ اشاره کرد. ابتدا از چندین شرکت مشاوره و استعلام قیمت بگیرید سپس از آنها بخواهید حضوراً از محل پروژه شما بازدید داشته باشند و نظر نهایی را اعلام کنند.
به اینصورت میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
ارتباط با ما:
آدرس: فلکه اول صادقیه ابتدای ستارخان مجتمع اداری تجاری پردیس طبقه ۳ |